Locatia:
Bucuresti, Sect. 4, Calea Serban Voda, Nr. 258 (Cutitul de Argint)
Luni - Vineri / Sambata
9:00 - 19:00 / 9:00 - 14:00
Telefon:
+40765878187

Alimente interzise pentru câini

Alimente interzise pentru câini
 • By admin
 • 0

 •  

  Alimente interzise pentru caini

  Probabil că ți-e foarte cunoscut scenariul în care te așezi liniștit la masă, încercând să savurezi niște alimente sănătoase pentru dieta ta și când, de-o dată, răsar cei mai frumoși ochi din lume, ochi acum afectați, milogi, care te înduioșează cu drăgălașenia lor, și imediat te fac îl chemi pe prietenul tău blănos alături de tine la masă. Chiar dacă tu ai cele mai bune intenții și îl tratezi cu toată dragostea, acest lucru nu este benefic pentru el și îi pune sănătatea în pericol.

  Ce alimente nu trebuie să mănânce cățelul tău?

  În acest articol vom afla ce alimente sunt pot reprezenta un pericol pentru câini si care sunt absolut interzise pentru ei.

  Catei
  Fructe:
  1. Avocado – acest fruct – foarte sănătos pentru oameni – conține o substanță numită persin, substanță foarte toxică pentru căței, care provoacă probleme ale inimii sau ale plămânilor.
  2. Strugurii – aceștia pot provoca insuficiență cardiacă. În urma cercetărilor, s-a dovedit că nu toate rasele de câini nu tolerează aceste fructe, însă este mai bine să evidam hrănirea cățeilor noștri cu struguri.
  3. Perele și caisele – consumate de câini în cantități mari, pot provoca blocaje intestinale
  4. Fructele exotice – pot provoca o fermentație excesivă
  5. Piersicile, prunele și cireșele – consumate în cantități mari, pot provoca blocaje intestinale

  Alimente intezise pentru caini
  Legume
  1. Usturoiul și ceapa – sub orice formă ar fi (crude, pudră, fierte), păstrati-le foarte departe de câine. Îi pot ucide celulele roșii din sânge, provocând anemie. Aceste alimente sunt toxice pentru blănosul vostru și sunt absolut interzsise în alimentația acestuia.
  2. Cartofii, vinetele și tomatele  – în cantităti mari pot fi dăunători câinelui deoarece provoacă fermentație excesivă.
  3. Ciupercile: sunt absolut interzise, ele fiind foarte toxice pentru ficat.

  Alte alimente dăunătoare pentru cățelul tău:
  1. Alcoolul – prietenii noștri patrupezi nu posedă enzime adecvate pentru a digera această substantă. Acesta îi poate afecta rinichii și creierul, iar consumat în doze mari, alcoolul îți poate omoari câinele!
  2. Ciocolata – deși depinde de tipul de ciocolată și de mărimea câinelui tău, ar trebui să eviți acest aliment deoarece conține teobromină (cnf dex: alcaloid extras din semințele arborelui de cacao, care se prezintă sub formă de pulbere cristalină, albă, fără miros, puțin solubilă în apă, având o acțiune puternic diuretică și fiind un stimulent cardiac). Spre deosebire de oameni, câinii digeră mai încet acest aliment, ceea ce poate determina acumularea de toxine în ficat. De asemenea, consumul ciocolatei poate cauza vomă, diaree, ritm cardiac accelerat etc. De reținut este faptul că cea cu conținut ridicat de cacao este cea mai periculoasă, pe când ciocolata albă are cel mai mic nivel de metilxantine.
  3. Cafeaua – o linguriță de cafea nu este dăunătoare, însă în doze mari este foarte periculoasă și poate provoca tulburări gastro intestinale, ori accidente vasculare cerebrale în cazuri mai grave.

  Atenție!
  1. Nu toate aceste alimente enumerate mai sus afectează la fel câinii.
  2. Dacă observi cel mai mic simptom al unei intoxicații, apelează imediat la medicul veterinar!
  3. Fii atent la hrana cățelului tău, oferă-i o dietă echilibrată, cu alimente special create pentru el

  În articolele viitoare, vom reveni și cu idei de mâncare pentru cățelul tău, pregătită în casă.
  Care este mica plăcere nevinovată a cățelului tău? Ce aliment nu lipsește din diata lui?

  Distribuie:

  Email

  Add a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *