Locatia:
Bucuresti, Sect. 4, Calea Serban Voda, Nr. 258 (Cutitul de Argint)
Luni - Vineri / Sambata
9:00 - 19:00 / 9:00 - 14:00
Telefon:
+40765878187

Cum să ai grijă de blana pisicii tale!

Cum să ai grijă de blana pisicii tale!
 • By admin
 • 0

 • Ingrijire pisica

  Pisica, cel mai cunoscut animal domestic din toată lumea, este un animal care știe să intre în sufletele noastre, fiind un prieten și o companie de nădejde.

  Cu personalitatea lor jucăusă și independentă, comportamentul afectiv și chipurile adorabile, pisicile pot fi animalele de companie ideale. Pentru a-ți menține pisica sănătoasă și fericită, trebuie să știi cum să te ocupi de ea, astfel încât să îi oferi cea mai bună viață posibilă. 

  Pentru pisici, igiena este de o importanță deosebită. Aspectul blănii, dar și felul în care pisica este îngrijită, reflectă sănătatea acesteia. Trebuie să te asiguri că pisica ta este sănătoasă și că o îngrijești corespunzător, iar acest lucru se va vedea în primul rând pe blana sa.

  În funcție de rasă, pisicile trebuie periate diferit. Astfel că pisicile cu păr lung sunt cele mai pretențioase, dat fiind că atunci când se spală, lingandu-și blana, ele înghit perii morți, care se strâng în stomac, formând ghemotoace de păr. Acestea perturbă tranzitul intestinal, pisica fiind obligată să le regurgiteze ca să evite ocluzia intestinală. Pentru a preveni acest lucru, este necesar ca stapậnul să intervină zilnic la descurcatul blănii, cu ajutorul unui pieptene sau perii, ceea ce va împiedica și formarea de „noduri” în blană, acestea fiind dureroase pentru animal. Printre rasele cu păr lung, rasa persană este cea mai pretentioasă în ce privește întreținerea; din cauza botului lor turtit, ele au adesea scurgeri nazale sau oculare care le murdăresc blana. Trebuie deci să li se curețe zilnic botul și ochii cu o soluție specială.

  Pisicile cu păr scurt au nevoie în general de un periat săptămanal, pentru a se indepărta perii morți. Unii crescători de pisici de rasă folosesc pentru masaj o mănusă de mătase sau o piele de căprioară pentru a lustrui părul pisicilor și a-i da astfel strălucire.

  Pieptănatul ajută ca sebumul secretat de pielea acesteia să se întindă pe blană. Acesta ajută la hidratarea blănii și totodată îi va conferi luciu. Crescătorii recomandă ca pieptănarea să se facă mai întâi cu o perie și apoi cu un pieptane cu peri deși.

  Există mai multe motive din cauza cărora blana pisicii poate avea un aspect neingijit și poate fi lipsită de strălucire. Cele mai întâlnite cauze sunt:

  • Acordarea unei alimentații necorespunzătoare este una dintre pricipalele cauze care duc un aspect neîngrijit al blănii.
  • Problemele cu greutatea sunt de asemenea motive care pot cauza o blană neîngrijită. Adesea o pisică care este subponderala sau obeză nu va mai acorda foarte multă importanță propriei igiene.
  • Odată ce îmbătrânește, o pisică va devi mai puțin flexibilă și poate suferi de artrite. Aceasta își va pierde abilitatea de a se spăla cum o făcea în tinerețe și ca atare blana va căpăta un aspect neîngrijit.
  • Diverse afecțiuni medicale de care pisica poate suferi pot fi de asemenea, o cauză frecventă a părului neîngrijit.

  Fii mereu atent la aspectul blanii pisicii tale și la starea sa de spirit. Este foarte important ca oricare ar fi problema, să fie descoperită și rezolvată din timp.

  O pisică fericită este o pisică curată și îngrijită, iar prietenul nostru blanos merită toată atenția și tot răsfățul din partea noastră.

  Distribuie:

  Email

  Add a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *