Locatia:
Bucuresti, Sect. 4, Calea Serban Voda, Nr. 258 (Cutitul de Argint)
Luni - Vineri / Sambata
9:00 - 19:00 / 9:00 - 14:00
Telefon:
+40765878187

HIDROTERAPIA CU OZON IN MEDICINA VETERINARA

HIDROTERAPIA CU OZON IN MEDICINA VETERINARA
 • By admin
 • 0

 • HIDROTERAPIE CU OZON

   

  APA OZONIZATA

  Această metodă solicită ca gazul de ozon să fie barbotat prin apă distilată sau soluție salină. Apa este folosită la exterior pentru a se spăla răni, arsuri și infecții ale pielii cu o vindecare lentă. În Rusia, medicii folosesc apă ozonată pentru a iriga cavitățile corpului în timpul intervenției chirurgicale. Atât în Rusia, cât și în Cuba, apa ozonată este utilizată pentru a trata o mare varietate de probleme intestinale și ginecologice, inclusiv colită ulcerativă, ulcere duodenale, gastrită, diaree și vulvovaginită. Deoarece apa nu deține bine ozonul, trebuie să fie ozonată inițial timp de aproximativ 20-30 de minute și apoi reozonata la fiecare 20 de minute în timpul utilizării.

   

  ULEI OZONIZAT

  Folosit în primul rând pentru tratarea problemelor cutanate, gazul de ozon se adaugă la uleiul de măsline, cânepă, floarea-soarelui sau alte uleiuri și se aplică ca un balsam sau salvă pentru expunere pe termen lung, cu doză mică. Studiile arată un efect de vindecare mai rapid.

   

  CUM REACTIONEAZA OZONUL IN CORP?

  1. Ozonul este un regulator puternic al sistemului imunitar.
  2. Ozonul stimulează absorbția crescută a oxigenului.
  3. Ozonul îmbunătățește circulația.
  4. Ozonul este un stimulent mitocondrial puternic.
  5. Ozonul mărește protecția antioxidantă.

  Când este sănătos, corpul este capabil să elimine toxinele care altfel ar fi acumulate la niveluri dăunătoare prin procesul de oxidare. Oxidarea este procesul prin care o substanță este schimbată datorită efectelor oxigenului asupra acesteia. Oxidarea sparge toxinele în dioxid de carbon și apă și le elimină din organism. Cu toate acestea, dacă oxigenul necesar nu este disponibil în organism (fie din cauza lipsei de efort, a poluării mediului, a dietei necorespunzătoare, a fumatului sau a respirației necorespunzătoare), corpul nostru nu poate elimina în mod adecvat aceste toxine și poate apărea o reacție toxică. În cazurile minore, acumularea toxică poate duce la oboseală, în timp ce o gamă largă de boli pot apărea atunci când oxigenarea slabă este cronică.

  DE CE OZONUL FUNCTIONEAZA ATAT DE BINE?

  Oxigenul joacă un rol vital pentru un sistem imunitar optim și o sănătate bună. Împreună cu alimentele, este principalul nutrient pe care celulele il utilizează pentru a genera energie pentru toate functiile lor. Oxigenul reglementează toate activitățile corpului nostru și, de asemenea, organismele animalelor noastre de companie. Abilitatea noastră de a gândi, de a simți și de a acționa vine din energia creată de oxigen. Știați că aproximativ 90% din energia noastră provine din oxigen? Oxigenul pe care il respiram este elementul nostru cel mai vital pentru o buna sanatate!

   

  DACA ESTE ATAT DE EFICIENT, DE CE OZONUL NU ESTE POPULAR?

  • Unele terapii au nevoie de timp pentru a deveni cunoscute.
  • Terapia cu ozon este în conflict direct cu companiile farmaceutice.
  • Terapia cu ozon nu este predată în colegiile medicale convenționale. Terapia cu ozon este foarte acceptată și utilizată în Germania, unde mai mult de 11.000 de medici efectuează mai mult de 1 milion de tratamente pe an. La nivel mondial, peste 30.000 de medici folosesc ozonul ca o terapie eficientă și sigură.

  Ozonul și alte terapii cu oxigen au fost folosite de peste un secol în întreaga lume pentru vindecarea umană și animală. Terapia cu ozon și tratamentele hiperbare aduc cu ușurință oxigenul solubil la țesuturile vizate și s-a dovedit a fi eficace în tratarea infecțiilor virale, fungice și bacteriene, precum și în calmarea inflamației și restabilirea țesuturilor deteriorate.

  CE AFECTIUNI POATE TRATA OZONUL?

  Veterinarii care promovează terapia pretind că acționează asupra rănilor cutanate, în special abraziunilor profunde, punctelor fierbinți, dermatitei alergice și abceselor. Se spune că ajută la ameliorarea durerii, traumatismul capului și inflamația măduvei. S-a demonstrat că este utilă în tratamentul infecțiilor urechii cronice, reacțiilor alergice, afecțiunilor respiratorii superioare și a cancerului și a altor probleme autoimune la animale. Deoarece reduce inflamația în tractul intestinal, poate fi un tratament adecvat pentru constipație, diaree și sindrom de intestin iritabil atât la câini cât și la pisici.

  CUM FUNCTIONEAZA OZONOTERAPIA?

  Ozonul conține trei atomi de oxigen care se descompun în organism in oxigen obișnuit și o singură moleculă de oxigen care se combină ușor cu substanțe chimice și alte molecule.

  Demonstrandu-se ca este sigur în organism la nivel celular, terapia cu ozon scade inflamația. Lucrând pentru a reduce cantitatea de dioxid de carbon găsită în țesutul inflamat, umflat, înviat, infectat, traumatizat și canceros, terapia cu ozon reduce inflamatia, durerea și umflarea.

  Terapia cu ozon a demonstrat că activează sistemul imunitar la animale prin stimularea producției de “citokine” – molecule care ajută comunicarea celulă-celulă în răspunsurile imune și stimulează mișcarea celulelor vindecătoare către locurile inflamate, infecție și traume. De asemenea, stimulează producerea de enzime specifice care întăresc pereții celulelor, sporind astfel imunitatea.

  Celulele sănătoase sunt înconjurate de stratul enzimatic menționat în ultimul nostru paragraf, dar bacteriile, virușii, drojdiile, ciupercile și protozoarele nu au astfel de acoperiri. Terapia cu ozon inactivează bacteriile prin distrugerea anvelopei celulei, ucide virușii prin întreruperea ciclurilor lor de reproducere și inhibă creșterea celulelor în ciuperci.

  CUM ESTE ADMINISTRAT OZONUL?

  Există mai multe moduri în care tratamentul cu ozon poate fi adăugat la orice protocol de tratament. Ozonul se poate adăuga la fluidele saline și se utilizează ca o spălare pentru răni și infecții ale vezicii urinare, ca o clismă și ca o spălare pentru diferite condiții de ureche, nas și gură. Pentru condițiile de piele, ozonul poate fi administrat prin uleiul de măsline (cu sau fără alte uleiuri esențiale) și aplicat direct pe piele. Unii veterinari injectează ozon ca gaz direct în articulații artritice, deoarece studiile la om au demonstrat o ușurare a durerii folosind această tehnică.


  Distribuie:

  Email

  Add a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *