Locatia:
Bucuresti, Sect. 4, Calea Serban Voda, Nr. 258 (Cutitul de Argint)
Luni - Vineri / Sambata
9:00 - 19:00 / 9:00 - 14:00
Telefon:
+40765878187

Prietenul tău….bolnav?

Prietenul tău….bolnav?
 • By admin
 • 0

 •  

  Boli caini

  De fiecare dată când îți duci cățelul la un control de rutină, probabil medicul veterinar vorbește cu tine despre vaccinuri și îți oferă sfaturi despre cum poți avea grijă de animăluțul tău pentru ca acesta să ducă o viață frumoasă, sănătosă și cât mai fericită.
  Este bine să îți duci câinele la medic cel puțin o dată pe an, sau ori de câte ori observi schimbări în comportamentul său.
  Însă astăzi vrem să vorbim despre afecțiunile mai grave pe care le poate avea cățelul tău. Care sunt unele dintre cele mai frecvente boli ale câinilor pe care dorim să le prevenim sau să le controlăm?
  1. Obezitatea
  Obezitatea a devenit o problemă foarte serioasă pentru animalele de companie, așa cum se intamplă și în rândul oamenilor. Din păcate, animalele supraponderale sunt mai predispuse la boli de inimă, diabet, artrită și moarte prematură. Obezitatea devine tot mai frecventă la vârste înaintate, din cauza scăderii normale a capacitătii câinilor de a-și exercita activitatea.
  În timp ce metabolismul lent ar putea fi un factor determinant, cea mai întâlnită cauză a obezității animalelor de companie este faptul că, din prea multă dragoste și răsfăț, stăpânii îi hrănesc excesiv și inadecvat. Dietele alimentare nesănătoase, cum ar fi alimentele bogate în calorii, o alimentație alternativă și tratamentele frecvente pot conduce la această boală.
  Nu există o rezolvare rapidă a obezitătii, dar, ca și în cazul unei diete umane, consultă medicul pentru a-i crea un stil de viață sănătos și adecvat câinelui tău. Acesta trebuie să mănânce preparate special create pentru ei, să evite o mulțime de alimente din dieta umană (vezi Alimente interzise pentru caini) și să facă mișcare. Toate aceste lucruri trebuie discutate în prealabil cu veterinarul, pentru că fiecare dietă trebuie adaptată în funcție de rasă, vârstă, alte afecțiuni, etc.

  Obezitatea este diagnosticată în primul rând prin măsurarea greutătii corporale a câinelui sau prin evaluarea stării corpului, ceea ce presupune evaluarea masei corporale. Veterinarul tău. va face acest lucru examinând câinele, palpând coastele, zona lombară, coada și capul. Rezultatele sunt apoi comparate cu standardul rasei.
  Dacă un câine este obez, acesta va avea o greutate excesivă de aproximativ 10-15%. În sistemul de punctare în nouă puncte, câinii care au un scor mai mare de șapte sunt considerați a fi obezi.
  Care sunt riscurile legate de obezitate?

  Excesul de grăsime are un impact negativ asupra sănătătii și longevitătii câinilor. A fost întotdeauna acceptat faptul că cei grași au trăit o viată mai scurtă decât câinii slabi, de obicei cu 6-12 luni mai puțin.

  Ce se intamplă atunci când atingem obiectivul de scădere în greutate?
  Odată ce a fost atinsă greutatea corporală și starea ideală, este important ca aceasta să se mențină. Incă o dată, echipa veterinară te poate ajuta să găsesti hrana adecvată și porționarea corectă pentru menținerea în greutate.

  2. Diabetul
  La fel ca și oamenii, animalele de companie pot dezvolta această afecțiune ca parte a procesului de imbătranire. În timp ce diabetul la pisici și câini poate fi adesea controlat de un plan de dietă și exerciții fizice, unele animale vor necesita doze de insulină.
  Care sunt simptomele diabetului la câini?
  Următoarele simptome trebuie investigate, deoarece ar putea fi indicii că animăluțul tău suferă de această afecțiune:
  • Modificarea apetitului
  • Sete excesivă / creșterea consumului de apă
  • Pierdere în greutate
  • Creșterea urinării
  • Respirație neobișnuit de mirositoare sau fructată
  • Letargie
  • Deshidratare
  • Infecții ale tractului urinar
  • Vărsături
  • Formarea cataractei, orbire
  • Infecții cronice ale pielii
  Ce cauzează diabetul la câini?
  Cauza exactă a diabetului nu este cunoscută. Totuși, bolile autoimune, genetica, obezitatea, pancreatita cronică, anumite medicamente și depunerile anormale de proteine în pancreas pot juca un rol major în dezvoltarea bolii.

  Tratamentul diabetului se bazează pe cât de severe sunt simptomele și dacă există alte probleme de sănătate care ar putea complica tratamentul. Fiecare câine va răspunde puțin diferit la tratament, iar terapia trebuie adaptată la cățel pe toată durata vieții sale.

  Unii câini pot fi bolnavi grav atunci când au fost diagnosticați pentru prima dată și vor avea nevoie de îngrijiri intensive timp de câteva zile pentru a-și regla glicemia.
  Câinii care sunt mai stabili la prima diagnosticare pot reacționa la medicamente pe cale orală sau la o dietă bogată în fibre care ajută la normalizarea nivelurilor de glucoză din sânge.
  Pentru majoritatea câinilor, injecțiile cu insulină sunt necesare pentru o reglare adecvată a glicemiei. Odată ce este stabilit tratamentul individual cu insulină al animalului tău de companie, în mod obișnuit bazat pe greutatea acestuia, vei fi instruit pentru a-i face injecții cu insulină acasă.

  3. Artrita
  Uneori suntem surprinși să descoperim că animalele de companie pot dezvolta aceleași boli că și noi.
  Artrita este o boală degenerativă a articulațiilor, destul de obisnuită odată ce câinele atinge o anumită varstă. Apare atunci când cartilajul articulațiilor începe să se usuce. Acest lucru va agrava treptat simptomele, deteriorând calitatea vieții câinelui.
  Care sunt cauzele artritei la câini?
  Cele mai frecvențe cauze ale artritei și degenerării cartilajelor includ:
  • Vârstă: De la vârsta de 8 ani, este normal ca articulațiile și oasele să înceapă să se uzeze, provocând artrită.
  • Obezitatea presupune că articulațiile să suporte o greutate mai mare decât ar trebui.
  • Motive genetice: Unele rase, cum ar fi ciobanii germani, au o susceptibilitate crescută de a suferi de această boală.
  • Rase mari: cu cât greutatea este mai mare, cu atât mai mult sunt afectate articulațiile.
  Care sunt simptomele artritei la câini?
  Ar trebui să acorzi atenție următoarelor simptome care pot indica faptul că animăluțul tău are artrită, deoarece diagnosticul precoce va contribui la imbunătătirea calitătii vieții și la stoparea degenerării articulațiilor:
  • Cățelul merge în spatele tău când le iei pe o plimbare.
  • Are dificultăti de a se ridica dimineața.
  • Nu vrea să se mai joace și să mai fugă. În cazurile avansate de artritra, acesta poate refuza chiar să meargă.
  • Suferă de dureri cronice.
  • II este vizibil greu să urce scările sau diverse pante.
  • Nu îi place când îi atingi picioarele.
  • Plânge de durere.
  • Își pierde apetitul.
  • Uneori poate fi agresiv, ca o modalitate de a se proteja.

  Artrita la câini este o tulburare comună și dificil de gestionat. Veterinarul poate diagnostica majoritatea formelor de artrită în timpul unui examen de rutină, dar poate recomanda și o radiografie pentru a exclude alte probleme sau pentru a evalua cât de gravă este inflamarea articulațiilor. În timp ce nu există nici un remediu pentru artrită, există suplimente sau chiar tratamente cum ar fi acupunctura, pentru a ajuta la menținerea animalului tău de companie cât mai mobil posibil pentru cât mai mult timp posibil.

  Boli caini
  4. Bolile cauzate de căpuse:
  Căpusele sunt, cu sigurantă, niște oaspeți nedoriți pe blănita animalelor de companie. Acești pasageri mici pot duce la boli grave care pot cauza o infecție profundă atât la animalele, cât și la oameni.
  Babesioza este una dintre cele mai grave boli provocate de căpușe. Babesioza este o boală parazitara cauzată de infecția cu Babesia, care la câine, poate să fie transmisă prin mușcătura de căpușă, deoarece parazitul Babesia folosește căpușele că pe un rezervor, pentru a ajunge la mamiferele gazdă. Boală este, deseori, fatală.
  Simptome
  • Lipsa de energie
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Febră
  • Mărirea abdomenului
  • Urină colorată
  • Piele galbenă sau portocalie
  • Pierdere în greutate
  • Scaun decolorat
  Diagnosticarea babesiozei canine poate fi destul de dificilă. Veterinarul. va trebui să știe istoricul complet pentru a identifica eventualele incidente care ar fi putut expune câinele la o infecție parazitară. În plus fată de examinarea fizică, medical va face, de asemenea, o serie de analize de sânge și o analiză de urină.
  Un câine sever bolnav, în special unul care necesită transfuzii de sânge, ar trebui spitalizat. Din păcate, medicamentele utilizate pentru tratarea babesiozei nu sunt întotdeauna eficiente și pot avea efecte secundare grave.
  În plus, terapia cu medicamente deseori ameliorează simptomele infecției, dar nu elimină de fapt parazitul din sistemul câinelui. Câinele poate rămane infectat și infecția se poate inflama în perioadele de stres sau dezechilibru imunologic.

  5. Rabia
  Din fericire, utilizarea pe scară largă a vaccinului antirabic în ultimii ani a făcut ca apariția să la animalele de companie să fie destul de rară. Cu toate acestea, este incă prezentă în populațiile de animale sălbatice și din cauza faptului că rabia este întotdeauna fatală, este esențial să vă asigurați că animalele de companie sunt la zi cu vaccinarea împotriva rabiei.
  Rabia este o boală virală care provoacă inflamația creierului la om și la alte mamifere. Simptomele precoce pot include febră și furnicături la locul expunerii.
  Cum ar putea câinele meu să ia rabii?
  Deoarece animalele care au rabie secretă mari cantități de virus în salivă lor, boala este transmisă în primul rând câinilor printr-o mușcătură de la un animal infectat. De asemenea, poate fi transmis prin zgârieturi sau când saliva infectată intră în contact cu membranele mucoase sau cu o rană deschisă, proaspătă. Riscul este cel mai mare dacă câinele tău. sau orice animal de companie este expus în apropierea animalelor sălbatice. Cel mai comun transportator al virusului rabiei sunt liliecii, ratonii, și vulpile.

  Care sunt simptomele generale ale rabiei?
  Inițial, un câine care a fost infectat poate prezenta schimbări comportamentale extreme, cum ar fi neliniștea și agresiunea. Câinii prietenoși pot deveni irascibili, în timp ce în mod normal, animalele agitate pot deveni mai docile. Un câine poate să muște sau să atace alte animale, oameni sau obiecte.

  Pe măsură ce virusul progresează, un câine infectat poate deveni hipersensibil la atingere, lumină și sunet. Ei pot manca lucruri neobișnuite și se pot ascunde în locuri întunecate. Se poate paraliză mușchiul gâtului și al maxilarului, rezultând simptomul bine cunoscut al spumei la nivelul gurii. Se poate produce dezorientarea, necoordonarea și eșecul, cauzate de paralizia picioarelor posterioare. Alte semne clasice ale rabiei includ pierderea apetitului, slăbiciune, convulsii și moarte subită.

  Boli caini
  6. Cancerul
  Din păcate, la fel ca noi, câinii vor dezvolta adesea forme de cancer atunci când imbătranesc și trupurile lor încep să-și arate vârsta.
  Câinii pot suferi de toate tipurile de cancer pe care le facem și noi, oamenii.
  Tratarea cancerului se poate face prin operații chirurgicale, chimioterapiei sau tratamentului cu radiații. Că toate cazurile de cancer, depistarea timpurie este cel mai important lucru, așa că ai grijă la umflături sau pete neobișnuite pe pielea câinelui, urechile sau ochii acestuia.

  Ca părinte de cățel, este important să fii informat și să recunoști semnele și simptomele ale bolilor obișnuite, astfel încât să poți căuta imediat un ajutor din partea medicului veterinar.

  Distribuie:

  Email

  Add a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *